Arterin Cholesterol Comp 150

-33%
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Gratis aan huis (binnen de 24 uur, binnen ruiselede en omliggende gemeenten)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Statistieken tonen aan dat bijna 1 op 2 Belgen last heeft van een te hoge cholesterol, en zelfs 70 % van de Belgen ouder dan 40 jaar (4). Als het cholesterolgehalte verhoogd is, neemt het risico op hart- en vaataandoeningen toe.


Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen, niet roken en de alcoholconsumptie beperken zijn belangrijke elementen in de strijd tegen een te hoge cholesterol. Met een evenwichtige voeding kan je je slechte cholesterol verlagen met gemiddeld 10 % (4). Velen hebben dus extra hulp nodig.


Arterin®, al jaren marktleider (2) in België met zijn cholesterolbeheersende voedingssupplementen, lanceert een 2de generatie met innovatieve werking op basis van natuurlijke extracten (zonder rode gist rijst of statines).  • Innovatieve werking: werkt in op de eigen productie, opname uit voeding én uitscheiding van cholesterol

  • Met natuurlijke extracten: Op basis van bergamot- en artisjokextract, aangevuld met plantensterolen en vitamine C

  • Klinisch bewezen werkzaamheid


(1) Van plantensterolen is bewezen dat ze de bloedcholesterol verlagen. Een hoge cholesterol is een risicofactor om coronaire hartziekten te ontwikkelen. Een gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van: 1,5 g - 3 g plantensterolen voor het verlagen van de cholesterol; minimum 0,8 g plantensterolen voor het behoud van een gezonde cholesterol.


(2) Reddata, Cholesterol Regulating Market, Value MAT P03 2023


(3) Vitamine C draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.


(4) www.liguecardioliga.be

Gebruik

Neem dagelijks 1 tot 2 tabletten, bij voorkeur tijdens de avondmaaltijd.


Voorzorgsmaatregelen


Voedingssupplementen kunnen geen gevarieerde en evenwichtige voeding vervangen, noch een gezonde levensstijl. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. Arterin® Cholesterol is niet bedoeld voor mensen die hun cholesterol niet onder controle moeten houden. De inname van meer dan 3 g toegevoegde plantensterolen per dag moet vermeden worden. (1 tablet bevat 120 mg plantensterolen – 2 tabletten bevatten 240 mg plantensterolen.) Raadpleeg uw arts indien u reeds cholesterolverlagende geneesmiddelen gebruikt. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en bij borstvoeding. Dit product is enkel geschikt voor volwassenen. Arterin® Cholesterol dient gebruikt te worden als onderdeel van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding met regelmatige inname van groenten en fruit om het carotenoïdengehalte op peil te helpen houden.

Samenstelling

Ingrediënten per tablet:  • Bergamotextract (Citrus x limon (L.) Osbeck) - 200 mg

  • Artisjokextract (Cynara scolymus L.) - 80 mg

  • Plantensterolen - 120 mg

  • Vitamine C (L-ascorbinezuur) - 20 mg (25 % R.I.)


Hulpstoffen: Vulstoffen (microkristallijne cellulose, dicalciumfosfaat), Anti-klontermiddelen (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), Omhulling (hydroxypropylmethylcellulose, calciumcarbonaat, polyethyleenglycol), Kleurstof (ijzeroxiden).


R.I. = Referentie-Inname

Indicatie

Arterin® Cholesterol verlaagt de cholesterol (1).

Gegevens
CNK4246716
FabrikantenPerrigo
MerkenArterin
Breedte67 mm
Lengte112 mm
Diepte92 mm