Aromatherapie

Aromatherapie tijdens de winter.

Wanneer de winter voor de deur staat is het een uitstekend idee om etherische oliën te gebruiken in uw leefruimte.

U kunt aromatische moleculen in de lucht verspreiden dankzij een verdamper voor etherische oliën van goede kwaliteit. Ideaal opteert u voor een koude elektrische of ultrasone verdamper. Het is belangrijk dat de moleculen microscopisch verstuifd worden om in de lucht te blijven hangen.

Om een keuze te maken in de oliën die u gaat verspreiden, kiest u best voor etherische terpeen oliën (citroen, spar, grove den, maritieme den…) die u kunt vermengen met essentiële oliën met oxiden en op basis van terpeen alcohol (ravintsara, geradieerde eucalyptus).

Er zijn eveneens kant-en-klare sprays. Deze zijn aan te raden om te gebruiken in een kantoorruimte, de eetkamer, de slaapkamer en ook, waarom niet, om een sportzaal of een badkamer gezonder te maken.

Een goede biologische beschermer

Om je immuniteit te boosten tijdens de koude winterperiode, brengen de fans van de aromatherapie een kleine hoeveelheid etherische oliën aan op de voetzolen, de polsen en de rug.

Voor het slapen gaan kunt u zich inmasseren met:

  • 3 druppels etherische olie ravintsara
  • 4 druppels etherische olie niaouli
  • 3 druppels etherische olie eucalyptus

en dit gedurende minstens één week in een periode van een verhoogd risico.

ETHERISCHE OLIËN VAN ORIGANO, ZIJN EEN MUST IN DE WINTER !

Bij een neus-keel-oor infectie of een infectieziekte, zijn origano oliën heel behulpzaam om tegen het virus en de bacteriën te vechten.

Om tegen de wintermoeheid te vechten

Meng etherische kaneelolie, die stimulerende eigenschappen bezit, met een regulerend basilicum, een stimulerende kruidnagel en een tonifiërende pepermunt samen met een plantaardige olie of een bodymelk. Nadien inmasseren op de buik en de voetzolen.

Etherische oliën zijn erg geconcentreerd en hebben een heel sterke kracht, daarom moeten die met zorg worden aangewend en uw apotheker kan u daarbij zeker raad geven.