Soria Dropsor Comp 60

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Gratis aan huis (binnen de 24 uur, binnen ruiselede en omliggende gemeenten)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Samenstelling: droog extract van Cucurbita pepo 400 mg

en Glycine max L. 100 mg, microkristallijne cellulose (bindmiddel), magnesiumstearaat (smeermiddel)

Standaardisatie per capsule: isoflavonen 22,5 mg, polyfenolen (enterodiol) 8,75 mg

Eigenschappen: reduceert urineverlies, stressincontinentie, nachtelijk urineren, prostaatbeschermend

De Dropsor formule is klinisch getest bij 82 perimenopausale vrouwen. 96% van de vrouwen ondervond een verlichting van de symptomen (n=82) met 73% minder urineverlies, 52% minder stressincontinentie, 69% minder nycturie, 66% minder inlegkruisjes en 46% minder urine-incontinentie. De formule bevat een unieke samenstelling van soja-isoflavonen en pompoenpitten met hoge concentraties aan genistine en genisteïne. Genisteïne vermindert de symptomen van een overactieve blaas.

Cucurbita pepo bevat ongeveer 30 tot 60 % vette olie, met essentiële vetzuren (ω-6, ω-3, squaleen, eicosazuur, docosazuur), oleïnezuur (25 à 37 %), palmitinezuur (10 à 13 %), stearinezuur (5 à 8 %), palmitoleïnezuur, arachidonzuur, myristicinezuur. Andere componenten zijn fytosterolen (0,2 à 1%). Daarnaast bevat pompoenzaad nog eiwitten (20 à 30 %) waaronder 17 aminozuren (met een bijzonder cyclisch aminozuur: 3-amino-3-carboxypyrrolidine of cucurbitine), gomachtige koolhydraten (6 à 15,5 %), pectines, sucrose, vezels (3,9 %), alkaloïden (cucurbitacine), fyto-oestrogenen (lignaan-glycosiden), mineralen (zink, selenium), vitamines [carotenoïden, vitamines E (α-, β- en γ-tocoferolen), B1, B2, B3 en C], cucurbinezuur (fytohormonale stof) en cucurbitol.

Het alkaloïd cucurbitacine in pompoenzaad heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en is werkzaam tegen verschillende soorten kanker. Subcutaan werden bij muizen menselijke borst- en longkanker cellen geïmplanteerd. Intraperitoneale toediening van cucurbitacine remde de groei van de tumoren met apoptose tot gevolg (Jayaprakasam et al. 2003). De aanwezigheid van zink en fytosterolen in pompoenzaden voorkomen de ontwikkeling van prostaatkanker. De fytosterolen zijn anti-inflammatoir en beschermen de prostaat tegen oxidatieve schade, stimuleren de reparatie van het DNA en voorkomen de groei van kankercellen in een vroege stadium (Muruganantham et al. 2016).

Glycine max L. bevat 40% proteïnen, koolhydraten (raffinose, stachyose), vetten, oliën, lecithine (fosfotidylcholine), fyto-oestrogenen (isoflavonen: genistine, daïdzine, glycetine), bioflavonoïden, betaglucanen, vitamines, mineralen en aminozuren, fytosterolen: beta-sitosterol, stigmasterol, fenolzuren: chlorogeenzuur, feruleenzuur. Genisteïne bindt zich op selectieve wijze aan de beta-oestrogeen receptoren. Dit zorgt voor een agonistisch effect op de beenderen, bloedvaten en het zenuwstelsel en een antagonistisch effect op de uterus en de borst. De fyto-oestrogene werking verlaagt het hydroxytestosteron en heeft een gunstige werking op menopausale klachten. De menopauze zorgt voor hormoonschommelingen en een verlaagde oestrogeenspiegel waardoor de bekkenbodemmusculatuur verzwakt, de doorbloeding van de slijmvliezen en de pH vermindert, met urinaire klachten als gevolg. Genisteïne draagt ook bij tot de preventie van kanker door de bezetting van oestrogeenreceptoren, de inhibitie van aromatase en van tumorbevorderende enzymes alsook een verhoging van de productie van SHBG. Daarnaast werd ook een antiproliferatieve werking en een remming van de angiogenese vastgesteld. Soja is ook cholesterolverbeterend (meer HDL, minder LDL), cardiovasculair beschermend, antioxidant en gunstig bij prostaathyperplasie.

Samenstelling

Samenstelling:Droog extract van pompoenpitten (Cucurbita pepo) 400 mg en sojabonen (Glycine max L.) 100 mg, microkristallijne cellulose (bindmiddel), magnesiumstearaat (smeermiddel)

Standaardisatie per tablet:

Isoflavonen: 22,5 mg

Polyfenolen (enterodiol): 8,75 mg

Indicatie

urine-incontinentie, stressincontinentie, nachtelijk toiletbezoek, prostaatproblemen

Contra indicatie

Niet aanbevolen bij borstkanker wegens oestrogene werking

Gegevens
CNK3520467
FabrikantenSoria Bel
MerkenSoria
Breedte68 mm
Lengte109 mm
Diepte45 mm
Hoeveelheid verpakking60