Rosuvastatine EG 10Mg Filmomh Tabl 100

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Gratis aan huis (binnen de 24 uur, binnen ruiselede en omliggende gemeenten)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Rosuvastatine EG bevat de werkzame stof rosuvastatine, die tot de geneesmiddelengroep van de statines behoort.Voor een te hoge cholesterol in bloed. Rosuvastatine EG wordt gebruikt bij volwassenen, jongeren tot 18 jaar en kinderen vanaf 6 jaar om een verhoogd cholesterol te behandelen.
Om een verhoogde kans op het krijgen van een hartaanval, een beroerte of daarmee verband houdende gezondheidsproblemen te beperken.

Gebruik

Gebruikelijke doses voor volwassenen Indien u Rosuvastatine EG inneemt voor hoge cholesterol:

Startdosis Uw behandeling met Rosuvastatine EG moet starten met de dosis van 5 mg of 10 mg, zelfs wanneer u vooraf een hogere dosis van een ander statine heeft ingenomen.

De keuze van uw startdosis zal afhangen van:

• uw cholesterolgehalte;

• de mate van risico dat u heeft van een hartaanval of beroerte;

• of u een factor heeft waardoor u gevoeliger bent voor mogelijke bijwerkingen.

Vraag uw arts of apotheker welke startdosis van Rosuvastatine EG voor u het beste is. Uw arts kan beslissen om u de laagste dosis (5 mg) te geven indien:

• u van Aziatische oorsprong bent (Japans, Chinees, Filippijns, Vietnamees, Koreaans en Indisch).
• u ouder bent dan 70 jaar.
• u matige nierproblemen heeft.
• u risico heeft voor last en pijn ter hoogte van de spieren (myopathie).

Indicatie

Rosuvastatine EG wordt gebruikt om de gehaltes van vetachtige stoffen, lipiden genoemd, waarvan de meest voorkomende cholesterol is, in het bloed te corrigeren.

Gegevens
CNK3577160
FabrikantenEurogenerics (EG) Generics & Consumer
MerkenEurogenerics (EG)
Breedte77 mm
Lengte120 mm
Diepte50 mm
Bijsluiter