Atorvastatin Ab 40mg Film.tabl 98 Pvc/pe/pvdc/alu

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Gratis aan huis (binnen de 24 uur, binnen ruiselede en omliggende gemeenten)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De gebruikelijke startdosis van Atorvastatin AB is 10 mg eenmaal per dag bij volwassenen en kinderen boven de 10 jaar. De arts kan de dosis indien nodig verhogen, tot u de hoeveelheid krijgt die u nodig hebt. Uw arts zal de dosis aanpassen met tussenpozen van 4 weken of meer. De maximumdosis van Atorvastatin AB is 80 mg eenmaal per dag. Atorvastatin AB filmomhulde tabletten moeten in hun geheel worden ingeslikt met wat water, en kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen, met of zonder voedsel. Probeer echter uw tablet elke dag op dezelfde tijd in te nemen.

Samenstelling

De werkzame stof is atorvastatine.
Elke filmomhulde tablet bevat 40 mg atorvastatine (als atorvastatinecalcium trihydraat).

Kern van de tablet: mannitol, copivodone, watervrij natriumcarbonaat, natriumcroscarmellose,
gesilicificeerd microkristallijn cellulose (bevat watervrij colloïdaal siliciumdioxide en microkristallijne cellulose), lactosemonohydraat, natriumlaurylsulfaat, watervrij colloïdaal silicium, magnesiumstearaat.

Omhulling van de tablet: polyvinylalcohol - deels gehydrolyseerd, titaandioxide (E171), talk, lecithine(soja), xanthaangom.

Indicatie

Atorvastatin AB wordt gebruikt om lipiden die cholesterol en triglyceriden heten in het bloed te verlagen, als een vetarm dieet en veranderingen in de levensstijl alleen geen succes hebben opgeleverd. Als u een verhoogd risico op hartziekten hebt, kan Atorvastatin AB ook gebruikt worden om dat risico te beperken, ook als uw cholesterolspiegels normaal zijn.

Contra indicatie
 • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
  van deze bijsluiter.
 • U heeft een aandoening die de lever aantast of u heeft deze aandoening gehad.
 • U hebt onverklaarde abnormale bloedtestresultaten voor de leverfunctie gehad.
 • U bent een vrouw die kinderen kan krijgen en u gebruikt geen betrouwbare anticonceptie.
 • U bent zwanger of probeert zwanger te worden.
 • U geeft borstvoeding.
 • U gebruikt de combinatie van glecaprevir / pibrentasvir bij de behandeling van hepatitis C als u aan ernstige ademhalingsinsufficiëntie lijdt.
 • als u eerder een beroerte met een bloeding in de hersenen hebt gehad, of als u kleine vochtophopingen in de hersenen hebt overgehouden van een eerdere beroerte.
 • als u nierproblemen hebt.
 • als uw schildklier onvoldoende werkt (hypothyreoïdie).
 • als u herhaaldelijk of onverklaarde spierpijn of pijn hebt gehad, een voorgeschiedenis van spierproblemen of als iemand in uw familie die heeft gehad.
 • als u eerder spierproblemen hebt gehad tijdens een behandeling met andere lipidenverlagende geneesmiddelen (d.w.z. andere middelen met een naam die eindigt op '-statine' of '-fibraat').
 • Als u in de laatste 7 dagen een geneesmiddel momenteel gebruikt of heeft gebruikt dat fusidinezuur wordt genoemd (een geneesmiddel voor bacteriële infecties), via de mond of via een injectie. De combinatie van fusidinezuur en atorvastatine kan tot ernstige spierproblemen leiden (rabdomyolyse).
 • als u regelmatig een grote hoeveelheid alcohol drinkt.
 • als u een voorgeschiedenis van leveraandoening hebt.
 • als u ouder bent dan 70 jaar.
Gegevens
CNK4183562
FabrikantenApotex / Aurobindo, Aurobindo Pharma, CSP Benelux
MerkenEurogenerics (EG)
Bijsluiter