Suprasorb X Verb Phmb Ster 9x 9cm 5 20541

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Gratis aan huis (binnen de 24 uur, binnen ruiselede en omliggende gemeenten)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Suprasorb® X + PHMB is een antimicrobieel wondverband met een werking tegen een breed spectrum van ziekteverwekkers zoals MRSA en VRE*. In-vitro-onderzoek heeft aangetoond, dat het polyhexanide (PHMB) zeer snel en na 24 uur vrijwel volledig uit het wondverband vrijkomt.

Suprasorb® X + PHMB kan afhankelijk van de wondtoestand vocht aan de wond afgeven of overmatig exsudaat opnemen. Hierdoor ontstaat een vochtig wondmilieu dat door patiënten als aangenaam en pijnstillend wordt ervaren.

Het materiaal van de Suprasorb® X + PHMB maakt een eenvoudige aanpassing aan elke wondvorm en -diepte mogelijk, en is om die reden in het bijzonder geschikt voor moeilijk te verzorgende lichaamsdelen.

*spectrum van ziekteverwekkers in vitro aangetoond zie gebruiksaanwijzing

Samenstelling

water, cellulose, 0.3 % polyhexamethyleenbiguanide (PHMB/polyhexanide)

Indicatie

Voor de verzorging van wonden met een verhoogd infectierisico of geïnfecteerde wonden, als deze zwak tot matig exsuderend, oppervlakkig of diep zijn.

Indicaties:

  • arteriële en veneuze ulcera
  • diabetische ulcera
  • drukzweren
  • oppervlakkige tweedegraads brandwonden
  • postoperatieve chirurgische wonden
  • huidtransplantaties
  • split-skinafnameplekken
  • schaafwonden, laceraties
Gegevens
CNK2355303
FabrikantenLohmann & rauscher
MerkenLohmann Rauscher
Breedte15 mm
Lengte175 mm
Diepte150 mm